Beste slaapzak op basis van 1934 consumenten reviews (2021)

Hoe kiezen wij de beste slaapzak? Goedkamperen.nl verzamelt elke dag reviews en prijzen van grote webwinkels. Op basis hiervan selecteren wij de beste producten. Wij luisteren niet naar grote marketingbudgetten maar enkel naar de eindgebruiker, namelijk de consument.

Laatste update: 29 May 2023


#1 best beoordeeld op dit moment

Coleman Heaton Peak Comfort 220 Slaapzak - 220 x 100 cm - Grijs/lime - Extra lang

9.6/10 stofzuiger score

Coleman Heaton Peak Comfort 220 Slaapzak - 220 x 100 cm - Grijs/lime - Extra lang is op dit moment de best beoordeelde slaapzak door consumenten. Deze slaapzak heeft in totaal 27 reviews. Op basis van deze 27 gevonden reviews scoort deze slaapzak een 9.6. De slaapzak wordt het goedkoopste aangeboden door bol.com voor €70.0. Let op, dit is simpelweg de best beoordeelde slaapzak en er is geen rekening gehouden met jouw wensen.

Welke slaapzak heb jij nodig?

Een sterke advies pagina kan je vinden op de website van bever.nl. Uiteraard heeft bever.nl veel slaapzakken te koop maar beschikt ook over een volledige keuzehulp. Voordat je een slaapzak gaat kopen is het verstandig om te weten welke types er zijn. Elke type slaapzak heeft weer andere plus en minpunten afhankelijk van wat je met jouw slaapzak wilt gaan ondernemen.

Geen tijd om uitvoerig in de slaapzakken wereld te duiken? Let dan op de volgende aspecten:

  • Er zijn simpelweg twee belangrijke modellen, 1) dekenmodel slaapzak en 2) mummy slaapzak
  • Weet goed wanneer je jouw slaapzak het meeste gaat gebruiken. In de winter, in de zomer, of in de zomer, herfst en lente.
Categorie Temperatuur
Zomer 10°C en meer
3 seizoenen -5°C tot 10°C
Winter -5°C en lager

Uiteraard zal de prijs hoger zijn voor slaapzakken die voor lage temperaturen gemaakt zijn.


Beste mummieslaapzak: ideaal voor trekking of backpacktocht

Een mummieslaapzak moet licht en compact zijn aangezien ze mee gaan op jouw trekking of backpacktocht. Door de vorm verlies je minder warmte bij je hoofd en hoef je lichaam minder ruimte op te warmen met je lichaam. Het nadeel van een mummieslaapzak is de prijs, ze zijn vaak wat prijziger dan een een dekenmodel.


Beste mummy slaapzak

High Peak Lite Pak 1200 Mummieslaapzak - Grijs

9.0/10 Stofzuiger score

Op basis van alle gevonden consumentenreviews op bol.com in de categorie mummieslaapzakken is dit de best beoordeelde mummieslaapzak. De slaapzak moet tenminste 10 keer zijn beoordeeld om te worden meegenomen in de rankings.


Beste slaapzak voor een festival

Licht, compact en zeker niet al te prijzig. Dit zijn vereisten voor jouw slaapzak op een festival. Een mummy slaapzak waar je -20 graden celcius mee kan overleven en waar je meer dan 200 euro voor betaalt zal niet nodig zijn. Uiteraard wil je wel comfortabel en warm de nacht door komen.

  • Geschikt voor de hele zomer
  • Lichtgewicht en compact
  • Een budget aankoop maar hij moet wel meerdere festivals overleven

Beste festival slaapzak

Beefree Slaapzak XL - Grote Katoenen 220 x 90cm - Aanritsbaar - Blauw

9.4/10 Stofzuiger score

Deze slaapzak is het beste geschikt voor een festival en eigenlijk ook om te gaan kamperen! Het is een slaapzak die wellicht nog wat warm is voor de hete dagen maar toch is het verstandig om voor deze slaapzak te kiezen. Je kunt het namelijk beter iets te warm hebben zodat je half onder deze slaapzak kan gaan liggen./10 Stofzuiger score